Centrale murale: prepara agent termic apa calda, utilizat pentru incalzire spatii.
Utilizarea centralelor in condensatie induce un consum redus de combustibil, randament mai mare prin recuperarea caldurii rezultate din condensarea vaporilor si a caldurii latente din gazele arse. Tehnologia centralelor in condensatie s-a transformat in cea mai eficienta solutie pentru incalzirea spatiilor inchise, efiecienta energetica a acestora atingand valori de aproape 100%.
Centralele termice cu boiler incorporat au avantajul livrarii apei calde la temperatura dorita intr-un timp scurt, temperatura constanta a apei livrate chiar in conditiile unui debit variabil, functionare la debite si presiuni mici, posibilitatea unei preluari frecvente si de scurta durata, fara pornirea imediata a arzatorului.
Centralele cu tiraj fortat sunt optime pentru apartamente de bloc, avand in dotare kit tubular dublu, ce asigura alimentarea cu aer, dar si eliminarea gazelor arse. Aerul necesar arderii este adus din exteriorul cladirii, iar montarea unei astfel de centrale este conditionata de marimea incaperii (centralele de acest tip pot fi montate in incaperi mici, inchise).
Centrale electrice: functioneaza pe principiul incalzirii rapide a cantitatilor mici de apa. Temperaturile de operare se situeaza intre 20 si 90 de grade C.
Centralele electrice ofera un confort ridicat prin nivelul de zgomot foarte redus, automatizare completa, fiind echipate cu elemente de masura, protectie, confort, necesare unei functionari in deplina siguranta, in parametri optimi.
Radiatoare - din otel, fonta aluminiu; producatori: Habitat, Ecorad, HM, Ercos
Ventiloconvectoare - corpuri statice de tip caseta, duct, de perete, de pardoseala, care pot functiona si in incalzire si in racire, utilizate mai ales in incalzirea si/ sau racirea unor spatii mari, institutii etc.
Panouri radiante, incalziri in pardoseala, panouri solare